Välkommen till Röda stan

På dessa sidor får du en inblick i hur det är att bo i Röda stan. Här finns historik, tidningsartiklar som handlar om Röda stan och mycket mer.

Aktuellt i Röda stan

Årsmöte
Torsdagen 22 mars hålls årsmöte i Föreningen Röda stan.
Tid:
18.00 Kabelföreningen – avslutande
18.30 Föreningen Röda stan – ordinarie årsmöte
Lokal: SMHI:s restaurang, Folkborgsvägen 17

Önskar man ta del av en gemensam måltid (paj, sallad, bröd, bordsvatten samt kaffe/te och kaka), kostar det 75 kronor.

Vid årsmötet kommer Färg & Måleriprodukter, Byggnadsvårdsbutik, finnas på plats för att prata byggnadsvård och visa produkter.

Mer information kommer i brevlådan.

100 årsjubileum
I år, 2018, firar Röda stan 100 år. Det som en gång byggdes som nödbostäder i en tid av bostadsbrist, har idag blivit ett unikt område i Norrköping. Det här tycker vi är värt att uppmärksamma och fira.

Den 16/6 2018, i samband med den årliga Kulturrundan i Röda stan med omnejd, firar vi de 100 åren. På dagen är allmänheten välkommen, på kvällen blir det fest för oss som bor i området.

Boka in dagen i kalender redan nu! Mer information kommer!

Kaktusplanteringen
Även Norrköpings kommer att uppmärksamma att Röda stan fyller 100 år. Under åtta veckor i sommar kommer föreningen vara motiv för den mindre kaktusplanteringen vid Hörsalen i Norrköping.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>